Bliv Frivillig
stop madspild silkeborg

Den første udgave af Sammenholdsprisen gik til nyt, frivilligt initiativ i Silkeborg

Det var silkeborgenseren Inger Vinstorp, der indstillede dem:

»I en verden, hvor mange mennesker ikke kan spise sig mætte, er det vigtigt, at al mad, som bliver produceret, også finder vej til en sulten mave og ikke bliver smidt ud.«

Og mens mørket så småt begyndte at falde på søndag eftermiddag, så udkrystalliserede Inger Vinstorps indstilling af Stop Madspild Silkeborg til den første udgave af Sammenholdsprisen sig minsandten i, at den hastigt voksende, frivillige organisation lettere overrumplede kunne lade sig fejre som prisvindere.

Nok overrumplede … Men dog hurtigt så fattede, at bestyrelsesformand Anette Svarre kunne modtage det synlige bevis på prisen, en smuk figur, udført af kunstneren Lillian Sørensen, og udtrykke organisationens tak.

– Helt ærligt, så er vi meget overraskede over at stå her. Det er fantastisk, og vi er overvældede. Fra os skal der lyde tusind tak til byens købmænd og supermarkeder, der støtter os, og ikke mindst til de 51 frivillige, lød det blandt andet fra formanden.

Venligsindet debat

Uddelingen af den første udgave af Sammenholdsprisen markerede kulminationen på Socialdemokraternes nye initiativ med en Nytårskur i Jysk Musikteater.

20 minutter før kuren skulle begynde, spejdede initiativtager Viggo Thinggaard lettere nervøst mod indgangen.

På det tidspunkt var der stadig pænt med ledige stole. Men da partiets borgmesterkandidat, Søren Kristensen, lidt efter klokken 14 bød velkommen og introducerede eftermiddagens første programpunkt, en debat mellem udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og den socialedemokratiske udlændinge- og integrationsordfører Dan Jørgensen, var samtlige stole optaget i det, der viste sig at blive en velbesøgt premiere med blandt andre borgmester Steen Vindum (V) blandt tilhørerne.

De to erfarne toppolitikere indledte med hver deres kig ind i 2017, hvorefter den stod på debat og spørgsmål fra salen.

Tonen var ligefrem og åbenhjertig, og glimtet i øjet på de to viste, at nok er den ene rød og i opposition, mens den anden er blå og svinger taktstokken, men i stue sammen kan de sagtens være, og fællesnævnerne forekom flere end afgrundene.

Stærkt og bredt felt

Så var det tid til uddelingen af Sammenholdsprisen.

Den stod Søren Kristensen for, og han karakteriserede feltet som »stærkt og bredt«. Men med Stop Madspild Silkeborg som vinderen.

Prismodtageren Anette Svarre noterede, at den unge organisation har sat sig selv i verden af tre årsager.

– Vi arbejder for bæredygtighed, for at hjælpe værdigt trængende borgere, og for at etablere nye partnerskaber og venskaber mellem brugere og frivillige, forklarede Anette Svarre.

Støtte med varebil

Op mod jul støttede Bilernes Hus således organisationen med en varebil, så det nu er nemmere at få samlet maden ind, som senere deles ud til mennesker med brug for det.

– Det er en kæmpe hjælp. Indtil da kørte vi rundt i vores egne små biler for at samle ind, sagde Anette Svarre.

Og søndag modtog ildsjælene bag organisationen så en pris for deres uegennyttige indsats.

Selve prisen består ud over kunstværket af 10.000 kroner.

Meget lykkes lige nu for Stop Madspild Silkeborg.

© 2024 Stop Madspild Silkeborg.

Adresse: 8600 Silkeborg
Cvr: 37136646

stop madspild silkeborg

Mail: stopmadspildsilkeborg@gmail.com